Spór zbiorowy

W związku z wprowadzeniem jednostronnie przez pracodawcę, bez konstruktywnych szczegółowych uzgodnień kryteriów przyznawania nagród uznaniowych, które są krzywdzące w wymiarze społecznym, Rada KSSW podjęła decyzję o wszczęciu sporu zbiorowego. Jednocześnie mając nadzieję, na pozytywne rozstrzygnięcie kwestii sporu.

Attachments:
FileDescriptionFile sizeCreated
Download this file (81.2021 - spór zbiorowy NSZZ Solidarność.pdf)81.2021 - spór zbiorowy NSZZ Solidarność.pdf 458 kB2021-12-22 08:07
Zarzuty karne to za mało, by zwolnić ze służby

Uwzględniając daleko idące skutki, polegające na zwolnieniu ze służby więziennej, organy powinny szczególnie wnikliwie ustalić stan faktyczny, wyważyć interes publiczny i indywidualny funkcjonariusza Służby Więziennej – stwierdził w wyroku WSA w Krakowie.

Dowódca Zmiany w Oddziale Zewnętrznym !

W wyniku dążenia naszej organizacji do odtworzenia stanowisk dowódców zmian w zreorganizowanych i obecnie reorganizowanych jednostkach, Ministerstwo Sprawiedliwości i Centralny Zarząd Służby Więziennej, podjęło decyzje o utworzeniu nowych stanowisk D-ców Zmian w Oddziałach Zewnętrznych.