KORESPONDENCJA

Treść wystąpienia do Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej

W związku z uchwaleniem przez Sejm Rzeczypospolitej Polskiej 22 lipca br. rządowego projektu ustawy o zmianie ustawy o Służbie Więziennej oraz niektórych innych ustaw (druki nr 2509 i 2522) i skierowaniem jej do podpisu przez Pana Prezydenta, Krajowa Sekcja Służby Więziennej NSZZ „Solidarność” apeluje o zawetowanie uchwalonych zmian.

Attachments:
FileDescriptionFile sizeCreated
Download this file (87.2022 - Wystapienie do Prezydenta RP.pdf)87.2022 - Wystapienie do Prezydenta RP.pdf 2671 kB2022-08-09 14:56
Rekrutacja wewnętrzna i nasz wniosek w tej sprawie

Od kilku lat, zauważalna polityka ograniczająca przechodzenie z działu ochrony jak i innych do innych pionów służby, wpłynęła negatywnie na rozwój zawodowych znacznej części funkcjonariuszy.

Dlatego w poszukiwaniu rozwiązań tego problemu, wystąpiliśmy o wprowadzenie wewnętrznej rekrutacji w Służbie Więziennej, która w naszej ocenie poprawi sytuację kadrową.

Attachments:
FileDescriptionFile sizeCreated
Download this file (80.2022 - wniosek wewnętrzną rekrutację.pdf)80.2022 - wniosek wewnętrzną rekrutację.pdf 377 kB2022-07-13 07:05
Odpowiedź od Ministra zdrowia

W związku z kierowanymi pytaniami do naszej organizacji przez funkcjonariuszy Służby Więziennej oddelegowanych do Krajowego Ośrodka Zapobiegania Zachowaniem Dysocjacyjnym - Oddział zamiejscowy w Czersku, w sprawie nagród za I półrocze, dzisiaj zwróciliśmy się z przedmiotowym wnioskiem.